World Food Prize – Wageningen Youth Institute

Wageningen Youth Institute

Het Wageningen Youth Institute inspireert en activeert leerlingen in het wereldvoedselvraagstuk. “Hoe voeden we de wereld in 2050 op een eerlijke, duurzame en gezonde manier wanneer de wereldbevolking stijgt naar 10 miljard?”

Global Challenge

Doe mee aan de Global Challenge van de World Food Prize Foundation met leerlingen uit heel Europa! Wageningen Youth Institute nodigt je uit om een kort essay over een zelfgekozen onderwerp over het voeden van de wereld te schrijven en daarover in gesprek te gaan met mede leerlingen en experts.

Lees meer over de Global Challenge

PWS of meesterproef begeleiding

Met jouw PWS of meesterproef kun je ook meedoen met de Global Challenge! Als jouw onderwerp gerelateerd is aan het wereldvoedselvraagstuk bieden we je (expert) begeleiding van WUR studenten.

Lees meer over de begeleiding

Ideale Burger Challenge

Dit jaar organiseert Wageningen Youth Institute ook de Ideale Burger Challenge. Dit is een internationaal project waarbij je zelf aan de slag gaat met het maken en bakken van een plantaardige burger! De winnaar(s) van deze Challenge mogen samen met een bekende chef-kok hun eigen burger bereiden voor de bezoekers van het Youth World Food Day festival in Ede op 16 oktober!

Lees meer over de Ideale Burger Challenge

Docenten

Wil jij als docent jouw leerlingen inspireren en activeren in het wereldvoedselvraagstuk? Wageningen Youth Institute helpt je daar graag bij! Van individuele leerling projecten zoals deelname aan een challenge tot workshops in de klas of project week.

Over Wageningen Youth Institute

Wageningen Youth Institute is onderdeel van Wageningen University & Research en de World Food Prize Foundation in de VS.

Lees meer over het Youth Institute

WFPF2020A.jpg